'Warme huiskamers'

Met ons burgerinitiatief hebben we diverse doelgroepen. De belangrijkste, onze ultieme doelgroep - de mensen die momenteel de problematiek van armoede ondervindt - is moeilijk te bereiken. Omdat we steeds meer leren van mensen die zelf ook in armoede hebben geleefd, begrijpen we een beetje, hoe dat voor hen is.  Mensen levend in armoede zijn veelal bevangen door schaamte, ernstig beschadigd en het vertrouwen in ongeveer iedereen kwijt. 

We geloven niet meer in folders, brieven en stukken in de krant om deze groep te bereiken. We willen dat op een persoonlijke en warme manier proberen. Via zogenaamde warme huiskamers. Plekken waar iedereen welkom is. Gewoon welkom. Voor 

Niets hoeft. Het gaat echt om ont-moeten. 

In onze gemeente zijn al zo'n warme huiskamers in 

Vanaf 2 januari is in Buurthuis Bronveld een warme huiskamer geopend. Elke werkdag voorlopig van 9 - 12 uur, maar het doel is elke dag van 9 tot 5 open te gaan. Daar zoekt het buurthuis vrijwilligers voor. Iedereen uit de wijk Oldenbarneveld is van Harte Welkom in de huiskamer. 

Enkele maanden verder constateren we, dat ook de huiskamer in het buurthuis (nog) niet de vertrouwde ontmoetingsplek is voor de mensen in de wijk. Wellicht kan meer samenwerken met de naastgelegen Voedselbank hier verandering in brengen? Daar zijn we momenteel over in gesprek.

Wat we vanuit 'Samen tegen armoede in Barneveld' namelijk willen organiseren in Buurthuis Bronveld: dat er snel contact gemaakt kan worden met mensen, die iedereen heel persoonlijk op weg kunnen helpen naar wat de bezoeker nodig zegt te hebben. Je vindt de bij ons bekende organisaties nu al op deze Startpagina. Niemand gaat jou op weg helpen,  zolang jij daar zelf niet om vraagt!